Nadgrobni spomenici - Naslovnica 


Zadruga branitelja, klesarstvo Kontakt Lokacija Zadruge Mapa sajta

 

Zadruga branitelja - Klesarstvo - Markovo Polje 

Obrada kamena, klesarstvo

Površinska obrada kamena značajno utječe na konačni vizualni dojam, trajnost i funkcionalnost ugrađenog materijala. Mi ćemo Vam pomoći da odaberete najprimjereniju vrstu obrade kamena, ovisno o mjestu ugradnje, izloženosti vodi, vlazi ili visokoj temperaturi te vizualnom dojmu koji želite postići.

Današnje mogućnosti površinske obrade kamena su vrlo raznolike. Od tradicionalnih tehnika, kao što su štokanje, šiljenje, brazdanje... do suvremenih strojnih, a to su pjeskarenje kamena, paljenje, grebenanje... Stare tehnike, RUČNA OBRADA KAMENA, danas su radi visoke cijene rada i pomanjkanja vještih kamenoklesara manje korištene.

Neki od načina obrade kamena za klesarstvo granit, mramor, porfir, bazalt, dijabaz, gabro, kvarcit...

 • Obrada kamena poliranjem: VIDEO sjajna, glatka površina, dobiva zrcalni sjaj, izraženijeg intenziteta boje, a strukture dolazi do punog izražaja (smanjene osjetljivosti na vlagu i kemikalije)
 • Brušenjem: glatka, mat površina, slična kamenu u prirodnom obliku, a posebno je izražena boja i struktura
 • Obrada kamena, pjeskarenje kamena: reljefna, hrapava površina (preporuča se za čišćenje starog kamena)
 • Paljenjem: neravna površina bez oštrih rubova, slabiji intenzitet boje (preporuča se za vanjsko popločavanje)
 • Obrada kamena četkanjem: (antico) reljefna, glatka površina (preporuča se za podove, radne površine)
 • Štokano: reljefna, hrapava površina, antikni izgled (za portale i vanjska popločavanja) Štokanje (ozrnjavanje) je površinska obrada kamena zupčastim čekićem.

Obrada kamena - Klesanje kamenaBrušenje i poliranje kamena je složen i težak posao. Brušenje kamenu daje staklasti sjaj i naglašava njegovu ljepotu. Nebrušeni kamen je neugledan sve dok mu se brušenjem ne naglasi struktura i boja. Brušeni kamen je puno lakše održavati. Mekše VRSTE KAMENA, mramor, se prilično brzo troše a time gubi sjaj, otvaraju se pore i on u sebe upija prljavštinu. Da bi se potrošeni mramor, ili neki drugi materijal, obnovio treba ga brusiti i polirati.

Za brušenje se koriste STROJEVI ZA OBRADU KAMENA, a brusi se u više faza, svaki put sve finijim brusevima sve dok se ne dobije vrlo glatka staklasta površina. Brušenje kamena se vrši uz pomoć vode, "na mokro".

Kamen može biti bunjan ručno, kalan strojno kao i razne kombinacije spomenutih obrada i primjena kamena sa rezanim rubovima sa bridovima: oštrim, oborenim, pjeskarenim, štokanim.

Obrada kamena, rezanje, poliranje, graviranje granita. Koriste se dijamantne rezne ploče, razni tipovi bruseva za brusilice suho/mokro brušenje i poliranje mramora i granita ili ručni brusevi za brušenje i mokro poliranje.

Završno zaglađivanje filcom i abrazivnom pastom za poliranje. Specijalni vosak za poliranje ima veliku snagu poliranja i zaštite. Brzo se suši i na površini stvara film koji prodire u pore i kamenu daje visoki i dugotrajan sjaj, koji pokriva mikropukotine i nepravilnosti uslijed prijašnjih poliranja.

 

 • Strojevi za obradu kamena
  Strojevi za obradu kamena olakšavaju naš posao. Zadruga branitelja Markovo Polje, klesarstvo. Rezanje, brušenje, poliranje kamena. Nadgrobni spomenici izrada. Pila za granit - VIDEO.
 • Ručna obrada kamena, alati za obradu kamena
  Klesarstvo i ručna obrada kamena iziskuje vještine, znanja, snagu i iskustvo. Alati za obradu kamena olakšavaju posao, poliranje kamena. VIDEO EU Projekt. Nadgrobni spomenici, klesarstvo Markovo Polje. Officina Martello di Giorgi katalog - Alati za ručnu obradu kamena.

 • Zadruga branitelja, klesarstvo Markovo Polje, ima dugogodišnje iskustvo u djelatnosti obrada kamena. Sve poslove: rezanje kamena, oblikovanje - klesanje kamena, brušenje kamena, poliranje kamena mi ćemo obaviti stručno i brzo po povoljnim cijenama.

 

Obrada kamena

 

Nadgrobni spomenici

Spomenici, grobnice

Klesarstvo, Markovo Polje

Groblje Markovo polje Zagreb

Zadruga branitelja - Klesarstvo Markovo Polje
Postavite pitanje, zatražite ponudu, savjet, dogovorite sastanak...

Facebook Twitter
 

Za umirovljenike, branitelje i njihove obitelji: 10% popusta na grobne okvire

Čišćenje kamena

Nadgrobni natpisi  Grobnice

Grobni okviri

Izrada spomenika

MRAMOR  GRANIT

NADGROBNI  SPOMENICI, KATALOG

GALERIJA

Nadgrobni spomenici slavnih

Neobični nadgrobni spomenici

Svi sveti, Dan mrtvih

 
© 2012-2014 - Zadruga branitelja Markovo Polje