Nadgrobni spomenici - Naslovnica 


Zadruga branitelja, klesarstvo Kontakt Lokacija Zadruge Mapa sajta

 

Zadruga branitelja - Klesarstvo - Markovo Polje 

Klesarstvo Markovo Polje

Klesarstvo

Klesarstvo je najstariji zanat na svijetu. Kroz stoljeća je vladao sklad prirode i duhovnosti u kamenu, a klesarstvo je bilo umjetnost. Razvijanje tradicionalnih tehnika ručne obrade dovelo je klesarstvo do toga da se danas sve više radi na strojevima za obradu i manje je kamenoklesara, a više kamenorezaca. Još uvijek je zanimanje kamenoklesar težak i opasan posao. Potrebna je zaštita na radu i ozbiljan pristup poslu kako bi se moglo odgovoriti na zahtjeve tržišta i zadržati visoku kvalitetu.

Zadruga branitelja, klesarstvo Markovo Polje - bavi se obradom i rezanjem svih vrsta kamena, mramor i granit. Ponosimo se kvalitetom i iskustvom u izradi i montaži raznih oblika nadgrobnih spomenika. Klesarstvo - tehnike: Poliranjem se pojačava boja mramora, a površina mu dobiva zrcalni sjaj, struktura dolazi do punog izražaja. Brušenjem se dobiva glatka površina uz eventualno veoma male, radijalno raspoređene ogrebotine. Površine su glatke i mat, a izražena je boja i struktura. Prirodnu cijepana površina lica kamena dobije se strojnom obradom pri kojoj se ispiljeni kameni elementi sijeku u bunju ili bunjicu.

Izgled ravne kamene ploče dobivene piljenjem ovisi o vrsti materijala, odnosno tehnologiji piljenja koja odgovara dotičnoj vrsti. Noviji način obrade arhitektonsko-građevnog kamena koji omogućava oponašanje antiknih kamenih površina naziva se obrada kamena četkanjem (antico) i veoma je tražen pri opločavanju vanjskih horizontalnih prostora. Kod oblikovanja kamenih profilacija, osim teoretskog poznavanja geometrije i matematike, potrebno je i praktično umijeće klesanja.

Klesarstvo Zagreb, cijene i usluge

Klesarstvo Zagreb - Klesarstvo, nadgrobni spomeniciRadimo sa svim vrstama kamena. Klesarstvo, granit za nadgrobne spomenike, GROBNICE, opločavanje kazeta za urne...Uz izradu nadgrobnih spomenika i grobnica u ponudi se nalazi i sva potrebna NADGROBNA GALANTERIJA.

Klesarstvo, nadgrobni spomenici i klesarske usluge čine primarni i najveći dio našega posla. Link za KATALOG sa uzorcima i galerijom referentnih radova nalazi se na stranici NADGROBNI SPOMENICI.

Spremni smo Vam posvetiti vrijeme potrebno za detaljno dogovaranje o svim Vašim idejama i željama. Zajedno ćemo pronaći rješenje o veličini i obliku nadgrobnog spomenika, klesanju slova i ukrasa, po Vama prihvatljivoj cijeni.

 

 • Klesarske usluge Markovo Polje
  Razne klesarske usluge za groblje Markovo polje. Izrada spomenika i održavanje grobnica. Klesarstvo i nadgrobni spomenici za sva gradska groblja u županiji i RH, a ne samo groblje Markovo polje.
 • Obrada kamena, klesarstvo
  Oblikovanje i obrada kamena te poslovi kao pjeskarenje kamena ili poliranje kamena su naša dugogodišnja djelatnost. Zadruga branitelja - klesarstvo poslove: strojna i ručna obrada kamena, obavlja stručno i brzo.
 • Vrste kamena za klesarstvo
  Razlikujemo razne vrste kamena za klesarstvo. Nisu sve vrste kamena primjerene za spomenike, za vanjska ili unutarnja oblaganja vodoravnih i okomitih površina. U klesarstvu se, osim prirodnog koristi i umjetni kamen.

 

Klesarstvo Zagreb, Markovo Polje, ZADRUGA BRANITELJA može Vam ponuditi svoje usluge: izrada i postavljanje grobnica, grobnih uređaja, nadgrobni spomenici, brušenje i popravci grobnih uređaja, graviranje natpisa i portreta, općih motiva, postava porculanskih slika...

 1. Izrada nadgrobnih spomenika
 2. IZRADA SPOMENIKA - GROBNI OKVIRI
 3. Izrađujemo KAZETE ZA URNE
 4. Izrada keramičkih slika (fotografije za nadgrobne spomenike), fotokeramika
 5. Izrada okvira za slike
 6. Izrada grobnica, ODRŽAVANJE GROBNICA
 7. Rekonstrukcije i obnova postojećih grobnica i spomenika
 8. Isporuka nadgrobne galanterije - NADGROBNI UKRASI
 9. Ishodimo ovlaštenja za građevinske radove
 10. Savjetujemo kod odabira izrade nadgrobnih spomenika
 11. Izrađujemo nacrte i skice
 12. Graviranje kamena - NADGROBNI NATPISI, slova za nadgrobne spomenike (nove i postojeće)

Ostale klesarske usluge (montaža nadgrobne opreme, ČIŠĆENJE KAMENA, pjeskarenje, poliranje, obnova starih nadgrobnih natpisa...).

 

Klesarstvo Zagreb, Markovo Polje, Nadgrobni spomenici, klesarstvo, Zadruga branitelja

Klesarstvo Markovo Polje NUDIMO:
-kvalitetni nadgrobni spomenici
-poštivanje dogovorenih rokova
-veliki izbor uvoznih vrsta materijala za klesarstvo - granit, mramor
-kvalitetna montaža i ugradnja nadgrobnih spomenika
-povoljne cijene grobnica, spomenika i grobnih okvira, a za granit cijena se određuje se prema kvaliteti i debljini
-garancija na izvedene radove

Nadgrobni spomenici, katalog uzoraka i naših gotovih radova, klesarstvo Zagreb.

Nadgrobni spomenik: ideja, ilustracija

 

 

 

Nadgrobni spomenici

Spomenici, grobnice

Klesarstvo, Markovo Polje

Groblje Markovo polje Zagreb

Zadruga branitelja - Klesarstvo Markovo Polje
Postavite pitanje, zatražite ponudu, savjet, dogovorite sastanak...

Facebook Twitter
 

Za umirovljenike, branitelje i njihove obitelji: 10% popusta na grobne okvire

Čišćenje kamena

Nadgrobni natpisi  Grobnice

Grobni okviri

Izrada spomenika

MRAMOR  GRANIT

NADGROBNI  SPOMENICI, KATALOG

GALERIJA

Nadgrobni spomenici slavnih

Neobični nadgrobni spomenici

Svi sveti, Dan mrtvih

 
© 2012-2014 - Zadruga branitelja Markovo Polje