Nadgrobni spomenici - Naslovnica 


Zadruga branitelja, klesarstvo Kontakt Lokacija Zadruge Mapa sajta

 

Zadruga branitelja - Klesarstvo - Markovo Polje 

Nadgrobni spomenici Cijena

Nadgrobni spomenici Cijena: za standardni nadgrobni spomenik iznosi od 5.000.00 kn. na više. Ovo je okvirni iznos, za točnu cijenu, koliko stoji IZRADA SPOMENIKA, molimo da nam se javite ili putem kontakt obrasca ili nas nazovite: Zadruga branitelja Markovo Polje, klesarstvo, kontakt podaci.

Ovdje možete vidjeti neke od cijena nadgrobnih spomenika, izrada grobnica i cijena grobnih okvira.

Nadgrobni spomenici, katalog - mogu imati širok raspon cijena. Konačna cijena spomenika, formiranje cijena, ovisi o točnim dimenzijama za nadgrobni spomenik, od koje je vrste kamena, dodatnim zahtjevima, kakva je NADGROBNA GALANTERIJA i koliko je složena izrada nadgrobnih spomenika. Veliki udio kod cijena nadgrobnog spomenika iznosi materijal - koji mramor i granit se koristi za izradu nadgrobnih spomenika. Cijena granita i mramora može se kretati u jako velikim rasponima, ovisno da li se koristi druga, prva ili ekstra klasa kamena. Između klasa cijena varira 25-30%. Transport granitnih blokova iz Afrike prilično je skup, ali afrički granit je vrhunske kvalitete.

Čvrstoća, dimenzija i klasa ovise o tehnnologiji prerade te prirodnim svojstvima kamena. Habanje ili upijanje vlage jako malo odstupa od jedne vrste granita do druge. Mramor se lakše istroši od granita, te lakše upija vlagu. Vodite računa da vremenski uvjeti (snjeg i led) jače utječu na mramor nego na granit pa se predlaže da, ako živite u krajevima gdje temperatura pada ispod nule, mramor ugrađujete u unutarnje prostore.

Za nadgrobne ploče spomenika, zanimljiv izbor bi bio polirani granit Africa Impala ili Nero Assoluto, 100% crne boje i visokog sjaja. Samo Vi odlučujete kako će nadgrobni spomenici izgledati kada se izrade. Cijena će se razlikovati, ovisno da li je to standardni spomenik ili zahtjevan dizajn sa dodatnim elementima spomenika. Moguća je kombinacija dvije ili više vrsta granita, što uz kvalitetan dizajn i izbor vrste granita može utjecati na cijenu.

Nadgrobni spomenici Cijena spomenika

H = okomita nadgrobna ploča za spomenik

B = baza, postolje, podnožje za nadgrobnu ploču

C = horizontalna nadgrobna ploča, pokrovna ploča za spomenik

V = nadgrobni ukrasi od kamena (vaza, žardinjera, otvorena - zatvorena knjiga...)

K = grobni okvir za spomenik - kranc

G= temelj za nadgrobni spomenik

Nadgrobni spomenici cijena - PrimjeriKineski granit je jeftiniji, to je istina, da je nakvalitetan to nije istina. Taj granit je porozniji od granita europskog porijekla i ne preporučuje se za vanjsku uporabu, osobito u kontinentalnim djelovima, jer ga uništava smrzavica. Nažalost, to se vidi tek nakon nekoliko zima.

Jeftina radna snaga ne utječe na cijenu kineskog granita, jer najskuplji je transport. Jeftiniji je jer toliko i vrijedi. Nadgrobni spomenici od granita iz Europe ili Afrike su puno bolji i dugovječniji izbor. Svoje mane loš kamen će, nažalost, pokazati tek nakon par zimskih smrzavanja, a onda je teško popravljati štetu.

Poslovanje sa našom Zadrugom branitelja jamči Vam visoku kvalitetu upotrebljenog materijala i vrhunsku izradu proizvoda u adekvatnom roku. Nadgrobni spomenici cijena, izbor materijala i izrada spomenika, prilagođavaju se Vašim željama i mogućnostima.

 

 

Nadgrobni spomenici

Spomenici, grobnice

Klesarstvo, Markovo Polje

Groblje Markovo polje Zagreb

Zadruga branitelja - Klesarstvo Markovo Polje
Postavite pitanje, zatražite ponudu, savjet, dogovorite sastanak...

Facebook Twitter
 

Za umirovljenike, branitelje i njihove obitelji: 10% popusta na grobne okvire

Čišćenje kamena

Nadgrobni natpisi  Grobnice

Grobni okviri

Izrada spomenika

MRAMOR  GRANIT

NADGROBNI  SPOMENICI, KATALOG

GALERIJA

Nadgrobni spomenici slavnih

Neobični nadgrobni spomenici

Svi sveti, Dan mrtvih

 
© 2012-2014 - Zadruga branitelja Markovo Polje