Nadgrobni spomenici - Naslovnica 


Zadruga branitelja, klesarstvo Kontakt Lokacija Zadruge Mapa sajta

 

Zadruga branitelja - Klesarstvo - Markovo Polje 

Spomenici, obiteljske grobnice

Nadgrobni spomenici - Stečci, Cista Velika"Ljudski život je prolazan, ali spomenici traju vječno" je jedno od osnovnih načela na kojima počiva egipatska umjetnost. Još su se u antici narodi Mediterana brinuli za svoje pokojnike. Židovi, kao prvi monoteistički narod, klesali su im grobove u stijenama i dostojno ih pokapali uz miomirise i počasti.

Za našu povijesti važni su srednjovjekovni nadgrobni spomenici, stećci - kameni nadgrobni spomenici srednjega vijeka. Kao jedinstvena i zadivljujuća baština, kulturni spomenici grobne arhitekture, vjerojatno su se razvili od najjednostavnijeg oblika nadgrobnog spomenika - ploče.

Upravo zbog svoje jedinstvenosti ti neobični nadgrobni spomenici, koji postoje samo na određenom području, odavno su trebali biti uvršteni među europske i svjetske atrakcije, "dijeleći popularnost s divovskim spomenicima na Uskršnjim otocima i blagom egipatskih faraona". Epitafi, NADGROBNI NATPISI na stećcima - nadgrobnim spomenicima predstavljaju originalno stvaralaštvo u srednjovjekovnoj pismenosti.

Glavnu umjetničku kvalitetu ovih nadgrobnih spomenika predstavljaju NADGROBNI UKRASI izvedeni u dvije klesarske tehnike, plitki reljef i gravirani klesarski crteži.

Grobnice, urne i nadgrobni spomenici

Spomenici, grobnica - Obiteljske grobniceU galeriji fotografija NADGROBNI SPOMENICI, KATALOG nalaze se razne obiteljske grobnice i spomenici. Sve manje ljudi se odlučuje za obiteljske grobnice, u korist pojedinačnih grobova.

U katalogu i galeriji slika su naši referentni radovi, gdje se možete uvjeriti u kvalitetu materijala i rada. Klesarstvo, izrada nadgrobnih spomenika, restauracija, obrada kamena. Montaža spomenika, izrada grobnica. Prodaja grobnica i odgovarajući montažni radovi...

Izrada po narudžbi - po vlastitom izboru možete naručiti izgradnju grobnica, grobnih okvira u kuliru ili gradnju u betonu (priprema objekta koji se oblače u kamen - granit ili mramor).

Grobni uređaj sastoji se od vodoravne nadgrobne ploče koja se postavlja ili direktno na stropnu ploču grobnice ili na betonski okvir izveden uz rub grobnog otvora grobnice te okomite nadgrobne ploče.

Grobnica podrazumijeva betonski donji stroj s priključkom na kanalizacijsku mrežu, a raka je betonski donji stroj bez priključka na kanalizacijsku mrežu.

Razlike u pojmovima znače i razlike u cijenama spomenika i grobnica: betonirani grob, samo betonski okvir - bez ploče (bijeli kulir), mramorni okvir + pokrovna ploča od mramora, zidana grobnica, spomenik, nadgrobni spomenici... Materijal za izradu, prirodni kamen: MRAMOR i GRANIT.

Izrada grobnih okvira - kranc ili rekonstrukcija okvira na postojećem grobnom mjestu.

Grobnice - Kazete za urne

KAZETE ZA URNE oblaganje kamenom - kamene ploče, kamene obloge za kazete za urne. Izrada kazeti za urne u uzglavlju spomenika.

Ukopne kazete za urne – grobno mjesto sa 4, 6 ili 9 ukopnih mjesta za polaganje urni sa pepelom.

Kao poklopac služi kamena ili metalna ploča na koju se ispisuju podaci osoba čiji je posmrtni pepeo položen u urne u toj kazeti.

Urne i njihova simbolika na grobljima.

 

  • Cijene spomenika, grobnice i spomenici
    Cijene spomenika, spomenici i grobnice obloženi granitom, mramorom ili drugom vrstom kamena. Nadgrobni spomenici cjenik. Pregledajte katalog nadgrobni spomenici. Klesarstvo Markovo Polje, Zadruga branitelja.
  • Izrada spomenika, izrada grobnica
    Izrada spomenika i izrada grobnica ili samo grobni okviri. Klesarstvo Markovo Polje, Zadruga branitelja. Pružamo klesarske usluge: izrada nadgrobnih spomenika. Nalazimo se u blizini groblja Markovo polje, Aleja mira 17. Zagreb.
  • Održavanje grobova, grobnica i spomenika
    Uređenje i održavanje grobova, popravak spomenika i održavanje grobnica. Klesarstvo Markovo Polje pruža klesarske usluge: čišćenje kamena, obnova slova, uređenje grobova i poliranje kamena na spomenicima.

 

 

Nadgrobni spomenici

Spomenici, grobnice

Klesarstvo, Markovo Polje

Groblje Markovo polje Zagreb

Zadruga branitelja - Klesarstvo Markovo Polje
Postavite pitanje, zatražite ponudu, savjet, dogovorite sastanak...

Facebook Twitter
 

Za umirovljenike, branitelje i njihove obitelji: 10% popusta na grobne okvire

Čišćenje kamena

Nadgrobni natpisi  Grobnice

Grobni okviri

Izrada spomenika

MRAMOR  GRANIT

NADGROBNI  SPOMENICI, KATALOG

GALERIJA

Nadgrobni spomenici slavnih

Neobični nadgrobni spomenici

Svi sveti, Dan mrtvih

 
© 2012-2014 - Zadruga branitelja Markovo Polje